Mökkireissun antia

Vietimme mukavan mökkiviikonlopun kauniissa säässä, vaikka oma flunssa vähän hidasti menoa. Tosin halusimmekin levätä ja nauttia luonnosta, joten päivittäiset päiväunet ja ulkoilu piristivät mieltä ja kehoa. Tärkeintä mökillä on kuitenkin yhdessäolo ja lasten seurasta nauttiminen.


Lapset odottavat aina innolla mökille menemistä, sillä mökkiluonnosta löytyy aina uusia retkikohteita ja tutkittavaa. Tällä kertaa keräsimme talteen talven alta viimeisiä kukkia ja kasveja prässättäväksi ja koristeiksi. Nuorimmainen keskittyi tutkimaan erilaisia ötököitä, käpyjä, puolukoita ja keppejä. Pojat puolestaan keräsivät kupilliset puolukkaa ja nauttivat luonnossa hyppimisestä ja kiipeilystä.


Sydämeni oli pakahtua onnesta ja ylpeydestä, kun esikoinen keksi aivan itse, että hän haluaa tehdä minulle nimipäivälahjaksi kaulakorun luonnosta löytämistään materiaaleista. Hän näki paljon vaivaa kerätessään tarpeellisia asioita ja hän pujotteli ne huolella neulan avulla siimaan. Pikkuveli teki puolestaan minulle rannerenkaan. Ihana huomata, miten lapsille ei tullut edes mieleen mennä ostamaan mitään uutta, vaan antaa sellainen itsetehty lahja, joka tuottaa ennen kaikkea iloa.Esikoinen myös löysi oivan ritsapuun, jonka hioimme kotona ja ruuvasimme siihen vanhan haalarin lahkeesta kuminauhan. Koristelimme ritsan polttomerkeillä. Nuorempi poika sai vanukkaan mukana tulleesta pahvista naamarin. Molempien poikien kasvot loistivat onnesta.

Huomasin jälleen kerran, että vaikka erilaiset suuremmat elämykset luovat mukavia muistoja, on  tavallinen arki ja yhdessäolo kaikkein tärkeintä ja tuo kaikille iloa. Ja kun uusia leluja ja lahjoja saa askartelemalla ja käyttämällä kekseliäisyyttä, säästyvät kaikkien rahat ja lahjan antaja tai lelun tekijä saa hyvän mielen ja onnistumisen kokemuksia. Samalla luonto säästyy, kun materiaaleja kierrätetään.

Hyvää alkuviikkoa kaikille lukijoille!   
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...