Lyhtyjä pimeneviin iltoihin

Syksy on saapunut kuin varkain ja yllättäen huomasimme, että illat ovat jo oikeasti pimeitä. Meillä ei ole kunnon pihavalaistusta, joten päätimme lasten kanssa nikkaroida terassille muutaman kauniit lyhdyt tuomaan valoa pimeneviin iltoihin.
Tarvikkeet:
• lasipurkkeja
• tuikkukynttilöitä 
• rautalankaa, kuparilankaa tms.
• ohutta kettinkiä
•ripustuskoukkuja/hyllynkannakkeita


Aloitimme mittaamalla kettingistä sopivan pituiset ripustusketjut ja leikkasimme niitä samanmittaisina kaikkia purkkeja varten. Tämän jälkeen kiinnitimme ketjut purkkien suulle kuparilangalla. Olimme valinneet lyhtyjen kannakkeiksi mustia, metallisia hyllynkannakkeita. Olisin halunnut ihania valurautaisia ripustuskoukkuja, mutta ensi kesän terassiremontin vuoksi tämä tarkaisu on vain väliaikainen, enkä halunnut kuluttaa tähän liikaa rahaa. Kannakkeet kiinnitettiin terassin tukipylväisiin muutamalla ruuvilla. Halutessaan voi käyttää myös maitolasisprayta lasipurkkien sisäpuolelle, mikäli haluaa huurteisemman vaikutelman. Purkkien pohjalle voi myös pistää muutaman sentin hiekka- tai kivikerroksen, jotta lyhdyistä tulee tukevampia.


Suurin homma koko projektissa oli ajaa rautakauppaan ostamaan puuttuvia tarvikkeita. Muuten lyhdyt valmistuivat melko nopeasti.

Illalla sytytimme lyhdyt ja nautimme hyvästä ruoasta lyhtyjen valossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...