Ötökkähotelli

Olen jo pitkään tuskaillut puutarhan tuhohyönteisten kanssa. Eniten harmittavat kirvat, jotka piinaavat tänä kesänä istutettua päärynäpuuta. En haluaisi käyttää syötävien kasvien kanssa myrkkyjä.


puutarha yrtit ekologinen maisema

Olin jo keväällä huomannut puutarhalehdistä, että ns. hyönteishotellit olivat tulleet muotiin. Silloin asia vielä puistatti minua, mutta nyt se alkoi vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta. Ideana on siis rakentaa kaikenlaisille hyödyllisille hyönteisille asinpaikka. Näin pihaan saadaan houkuteltua tuhohyönteisten luonnollisia vihollisia.

kimalainen basilika pölyttäjä puutarha ekologinen
Niinpä ryhdyimme tuumasta toimeen. Varastosta löytyi vanhoja laudanpätkiä, joista mittasimme kaksi pidempää pätkää sivuiksi ja neljä lyhyempää palasta pohjaksi ja kerroksiksi. Katon teimme jämäpaloista. Lapset auttoivat sahaamaan lautoja ja minä naulasin palaset kiinni toisiinsa. Taustan ja etuosan teimme hakkaamalla nauloja sopivien välimatkojen päähän toisistaan ja kiinnittämällä niihin rautalankaa. Tämän olisi voinut tehdä helpomminkin korvaamalla rautalangan jollain metalliverkolla esim. kanaverkolla. 

kuivia lehtiä käpyjä ötökkä hotelli hyönteinen

Taustan valmistuttua lapset saivat etsiä lähimetsästä kuivia lehtiä, sammalta ja käpyjä, joilla täytimme hotellin kerrokset. Sen jälkeen kiinnitimme etuosan.

Valmiin hotellin asetimme suojaiselle paikalle puun juurelle. Sen ulkonäkö ei ehkä vastaa valmiina myytäviä hyönteishotelleja, mutta sekä minä, että lapset olimme enemmän kuin tyytyväisiä lopputulokseen. Nyt vain sitten odotellaan ensimmäisiä vieraita.


ötökkä valmis
Hyönteishotelli odottelee asiakkaita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...