Parvekepuutarha

Muuton ja suurien elämänmuutosten myötä jouduin luopumaan omasta pihasta. En kuitenkaan luopunut kasvatussuunnitelmista ja tänä kesänä oli tarkoitus kasvattaa mahdollisimman paljon kasveja omalla parvekkeella. Lapset olisivat halunneet kasvattaa vadelmaa ja mustikkaa, mutta väitin, että se ei onnistu parvekkeella. Ja ilmeni, että olin väärässä.
Muutama viikko sitten Helsingin Sanomissa oli juttua naisesta, joka rakensi parvekkeellensa oikean puutarhan. Hän kertoi istuttaneensa parvekkeelle mm. puita ja pensaita. Tästä sainkin idean alkaa itsekin rakentamaan parvekkeelle pientä puutarhaa, jossa saisi kasvatettua itse porkkanaa, kurkkua, munakoisoa jne. Artikkelin luettuani laajensin suunnitelmiani vadelma- ja mustikkapensaisiin. Ja toki myös meloneita täytyy kasvattaa omalla parvekkeella.

Parvekkeen muodonmuutos alkoi kylvöpuuhilla, kun aloin esikasvattamaan sisällä tarpeellisia kasveja. Parvekkeelle ostin ensihätään sohvan ja raparperin, kun minulla tuli tunne, että parveketta pitäisi päästä jo laittamaan.


Yritän kuitenkin vielä hetken hillitä innostustani. Kunhan saan tarvittavat kasvit esikasvvatettua sisällä, alkaa isompi urakka. Parvekkeen päätyihin aion hankia köynnöskasveja ja reunoille tulevat viljelmät. Kasvisäkkejä ainakin tulee hankkia pensaille ja pienemmät viljelykset pääsevät parvekelaatikoihin.


Intoa täytyy kuitenkin näin alkuun vähän laannuttaa, että ei lähde ihan käsistä. Tai siis sehän on jo lähtenyt käsistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...