Melt&pour-saippuaa

Tutustuin melt&pour-saippuaan kymmenisen vuotta sitten, kun halusin valmistaa perheelle itse mieleisiä joululahjoja. Saippuamassa käyttö jäi kuitenkin vähemmälle, kun aloin valmistaa saippuoita lipeästä, mutta nyt olen taas lämmennyt uudelleen massasta valmistetulle saippualle, sillä sitä on helppoa käyttää ja pääsen helposti hyödyntämään villiyrttejä saippuan valmistuksessa.

Melt&pour-saippuan käyttö on nimensä mukaisesti yksinkertaista. Saippuamassa pilkotaan palasiksi ja sulatetaan vesihauteessa. Tämän jälkeen massaan voi lisätä väriä tai tuoksuja. Sulanut massa kaadetaan muotteihin ja annetaan jähmettyä, minkä jälkeen saippua on valmista käytettäväksi. Lipeästä valmistetun saippuan pitää tekeytyä valmistuksen jälkeen, joten saippuamassasaippua on nopeammin käytettävissä.

Itse valmistan usein villiyrttisaippuoita eli sekoitan saippuamassaan haluamaani villiyrttiä. Näin saan kauniita saippuoita eri käyttötarkoituksiin. Nokkosesta ja poimulehdestä tulee epäpuhtaan ihon saippua, kun taas ruusu ja laventeli kuuluvat hoitavaan saippuaan. Itse lisään usein massaan tilkan öljyä, jolloin saippuasta tulee kosteuttavampi.


Saippuamassaa voi käyttää myös lasten kanssa. Toki kannattaa olla varovainen kuuman massan kanssa ja antaa aikuisten kaataa massa muotteihin. Lapset kyllä pesevät käsittään mielellään, kun saippua on itse tehty ja muotti itse valittu.Saippuamassaa myydään kosmetiikan valmistusaineita myyvissä kaupoissa. Itse tilaan sitä samalla, kun tilaan muita raaka-aineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...