Villiyrttinen suola

Yksi omista lempituotteistani villiyrttikaudella on villiyrttinen suola, joka säilyy hyvin myös talveksi (jos siis malttaa olla käyttämättä sitä heti loppuun). Siihen voi käyttää villiyrttejä oman mieltymyksensä mukaan ja usein teenkin sitä nokkosista ja vuohenputkista. Tällä kertaa kuitenkin kokeilin vähän monipuolisempaa villiyrttisuolaa ja ajattelin jakaa reseptin, jotta myös muut saavat ideoita villiyrttien monipuolisista käyttömahdollisuuksista.




Tähän erään keräsin villiyrteiksi:
Nokkosta
Siankärsämön lehtiä
Karhunlaukkaa
Ruohosipulia
Lipstikkaa
Voikukan lehtiä

Sekä suolaksi valitsin karkeaa merisuolaa.


Kuivata yrtit hyvin ennen käyttöä, jota valmis suola ei pääse homehtumaan. Voit murskata villiyrtit esim. morttelissa suolan kanssa tai käyttää monitoimilaitetta. Itse käytin morttelia ja siivilöin sen jälkeen suolan vielä siivilän läpi.



Villiyrttisuolaa voi käyttää normaalin suolan tapaan. Toki esim. lipstikka on sen verran voimakas yrtti, että se antaa suolalle tietyn ominaismaun, mutta toisaalta vaikkapa nokkonen on miedomman makuinen ja siitä tehdyssä suolassa ei ole samanlaista voimakasta makua. Toisaalta yrttinen suola maustaa ruoan helposti samalla.

Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia villiyrttejä suolan sekaan ja kokeilla, että mikä miellyttää itseään eniten. Parasta on, että villiyrttisuolaa käyttämällä saa ruoasta helposti maukkaampaa ja siihen saa helposti lisättyä luonnon vitamiineja. 



3 kommenttia:

  1. Olipas hyvä vinkki tämä yrttisuolan duunaaminen! Tässähän lienee vain mielikuvitus rajana, testiin.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Joo, on kyllä 😊 meillä laitettiin sitä juuri spagettikastikkeen joukkoon, mutta on niin monikäyttöinen, että toimii kyllä ruoassa kuin ruoassa.

      Poista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...