Vatsan täyttävät salaattikulhot ja salaattiainesten kasvatus

Keväisen auringon myötä alkaa aina tehdä mieli keventää ruokavaliota. Kenties se on jotain alkukantaista vuosirytmin mukaan elämistä, sillä syksyllä alkaa samalla tavoin tehdä mieli lämpimiä ja ruokaisia keittoja. En usein kuitenkaan koe, että pelkkä salaatti pitää kovinkaan kauaa nälkää, vaikka sitä tekeekin mieli. Siksi suosin ruokaisia salaatteja, joista saa sekä vitamiineja että vatsan täyteen.

Herkullinen tonnikalasalaatti
Tämän päivän salaatti oli mahtava siitä, että se oli sekä erittäin herkullista että sain samalla siemeniä kylvettäväksi ja salaattia kasvatettavaksi. Salaattikulhoon laitoin pikkusalaattia, vuonankaalia, avokadoa, paprikaa, kananmunaa ja tonnikalaa. Lisäksi tein yksinkertaisen omenaviinietikkakastikkeen (omenaviinietikkaa, sinappia ja oliiviöljyä). Salaatista tuli tajuttoman hyvää. Salaatinkastikkeen kanssa ei muuten kannata säästellä, sillä siitä saa hyvin pehmeitä rasvoja. Salaattikulhon ideaa voi varioida oman mielensä mukaan lisäämällä esim. pähkinöitä, linssejä, kvinoaa, mozzarellaa, fetaa, raejuustoa, kurkkua, tomaattia, siemeniä jne.


Mahtavan lounaan jälkeen kylvin salaatissa käytetyn paprikan siemenet multaan, joten nyt jäädään odottelemaan, että lähtevätkö siemenet itämään. Salaatin kannan voi myös laittaa ensin veteen muutamaksi päiväksi ja sen jälkeen sen voi istuttaa multaan, jolloin se alkaa kasvattaa uusia lehtiä. Näin voi itse kasvattaa lisää syötävää. Kätevää, eikö?

Salaatin kannan uusi elämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...