Taidetta korkeista

Innostuin korkkiavaimenperien tekemisestä niin, että päätin kokeilla tehdä korkista myös muutakin. Meidän ruokailutilan seinä on ollut alusta asti tylsän valkoinen. Olimme suunnitelleet siihen jotain taideteosta, mutta sopivaa ei vain tullut vastaan, joten päätin tehdä sellaisen itse.

Olet varmasti joskus yrittänyt avata viinipulloa, jota on säilytetty pystyssä, minkä seurauksena korkki on kuivunut. Tällöin korkki vain murenee, eikä pullon avaamisesta tahdo tulla mitään. Korkki alkaa kuivua myös silloin, kun se on irrotettu viinipullon suulta. Kuivan korkin leikkaaminen on hankalaa, joten se kannattaa valmistella ennen leikkaamista. Aloitin korkkien valmistelun pistämällä ne siivilässä höyrystymään kattilan päälle, kiehuvan veden yläpuolelle.

Noin viiden minuutin kuluttua korkit olivat valmiita leikattaviksi. Leikkasin jokaisen korkin neljään osaan ja lajittelin ne värin mukaisesti punertaviin (punaviiniä vasten olleet pinnat), vaaleisiin (korkin ylin osa) sekä tummiin (korkin keskiosat). Tämän jälkeen leikkasin kaksipuoleisesta teipistä pieniä palasia ja kiinnitin ne korkkeihin.

Sitten alkoihin koko touhun hauskin osuus, eli kuvan koostaminen seinälle. Kuten olen aiemmin kertonut, on keittiö lasten isän aluetta ja hän harrastaa sekä hyvää ruokaa, että viinejä. Siksi seinälle sopikin hyvin viiniaiheinen kuva. Jos olisi halunnut tehdä työn tarkasti, olisi voinut heijastaa seinään valoa ja asettaa viinilasin ja pullon valon eteen ja piirtänyt hennosti lyijykynällä varjojen ääriviivat. Näin lasin ja pullon muoto olisi ollut helppoa luoda kiinnittämällä korkit suoraan lyijykynäjälkien päälle. Koska en tullut ajatelleeksi tätä vaihetta innostuksissani, aloin asetella korkkeja suoraan seinään. Tämän seurauksena minun piti vähän väliä kipaista katsomaan kokonaisuutta kauempaa, jotta hahmotin viivojen suoruuden ja korkkien oikean kohdan tarkemmin. Kaksipuoleisen teipin paras puoli tuli tässä vaiheessa vastaan, sillä se mahdollisti myös korkkien siirtämisen parempiin paikkoihin.

Valmis taideteos seinällä


Korkeista on kiva askarrella kaikenlaista, sillä ilman kierrättämistä ne menevät useimmilta ihmisiltä roskikseen. Kannattaa kokeilla esimerkiksi pannualusten ja erilaisten juoma-alusien tekemistä korkeistä, sillä niiden lämmöneristyskyky on erinomainen. Korkkien kellumisominaisuutta kannattaa myös hyödyntää. Oikeastaan korkkien käytössä on pelkästään mielukuvitus rajana. Meillä ainakin on seuraavana projektina pannualusten tekeminen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...