Unelma omavaraisuudesta: Vierailu Nature by Ampun kurssitiloissa ja maatilalla

Joskus tapaa ihmisen, jonka tuntee tunteneensa jo pitkään, vaikka kyseessä olisikin vasta ensimmäinen tai toinen tapaaminen. Itselleni tällainen henkinen sielunsisko on Nature by Ampun Ann-Marie Hagman, joka asuu Sipoossa ihanalla maatilalla ja pitää minun laillani kosmetiikkakursseja. Pääsin tutustumaan Ann-Marien kurssitiloihin ja maatilaan ja ihastuin ikihyviksi.

Testieriä vatkattuja sheavoita


Ne, ketkä ovat lukeneet blogiani pidempään, tietävät, että omavarainen elämäntapa on itselleni lähellä sydäntä ja mahdollisuuksien mukaan haluaisin elää suoraan luonnosta ja omasta maasta. Ann-Marien yli 100-vuotiaalla tilalla löytyy monipuolisten villiyrttien lisäksi myös valtava kasvimaa ja kasvihuone, jossa kasvaa koko kesäksi syötävää. Tilasta tekee erityisen idyllisen myös eläimet: koirat, kissat, kanat ja puput. Paikka on oikea maalaisidylli 30 minuutin päässä Helsingistä.



Koska tapaaminen oli yhteistyötapaaminen, pääsin tutustumaan Ann-Marien monipuolisiin ja kodinomaisiin kurssitiloihin, joissa kurssit pidetään. Ja täytyyhän se myöntää, että voiteiden, emulsioiden ja saippuan valmistaminen tunnelmallisessa ympäristössä ja rentouttavaa ja antaa mielenrauhaa. Pääsin testailemaan Ann-Marien syksyllä myyntiin tulevia vatkattuja sheavoituotteita ja ihastelemaan saippuakurssien saippuoita.


Erilaisia saippuoita tekeytymässä


Suunnittelimme yhdessä huikeita yhteistyökuvioita, silittelimme eläimiä sekä sain vielä kotiinviemisiksi kesäkurpitsaa ja piparminttua. Kaiken kaikkiaan ihana vierailu!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...